Κόκορας Κρασάτος Παραλλαγή


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κόκκορας 2-3 κιλά σε μερίδες
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδo
  • 1 κονσέρβα κονκασέ
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 200 γρ. μανιτάρια (3-4 μεγάλα λευκά ή 7-8 μικρά)
  • 8 πιπεριές γλυκιές
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι - 1,4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  2. Έχουμε πλυμμένο και καθαρισμένο τον κόκκορα και μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε ένα ένα τα κομμάτια (συνήθως σε δύο δόσεις γιατί όλα δεν χωράνε).
  3. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν μέχρι να πιάσει κρούστα από έξω το κρέας και μόλις γίνει τα αφαιρούμε.
  4. Ρίχνουμε τις πιπεριές χοντροκομμένες (πχ 1 πιπεριά σε 4-5 κομμάτια κομμένη).
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και στο τέλος αφού τα πρώτα έχουν μαραθεί λίγο, ρίχνουμε το κρεμμύδι. Τα ρίχνουμε με αυτή τη σειρά γιατί η πιπεριά χρειάζεται περισσότερο χρόνο να μαγειρευτεί από το μανιτάρι που με τη σειρά του θέλει παραπάνω από το κρεμμύδι.
  6. Αφού κοκκινίσουν, ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Στη συνέχεια ρίχνουμε την σάλτσα με λίγο νερό (1 με 1,5 ποτήρι) και τα μπαχαρικά.
  8. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκκορα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σε 45-50 λεπτά το πολύ,το φαγητό είναι έτοιμο!