Κόκορας Κρασάτος Παραλλαγή
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κόκκορας 2-3 κιλά σε μερίδες
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδo
- 1 κονσέρβα κονκασέ
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 200 γρ. μανιτάρια (3-4 μεγάλα λευκά ή 7-8 μικρά)
- 8 πιπεριές γλυκιές
- 1 πιπεριά καυτερή
- 1/2 κουταλάκι αλάτι - 1,4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα ζάχαρη
Πως το κάνουμε:
- Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Έχουμε πλυμμένο και καθαρισμένο τον κόκκορα και μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε ένα ένα τα κομμάτια (συνήθως σε δύο δόσεις γιατί όλα δεν χωράνε).
- Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν μέχρι να πιάσει κρούστα από έξω το κρέας και μόλις γίνει τα αφαιρούμε.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές χοντροκομμένες (πχ 1 πιπεριά σε 4-5 κομμάτια κομμένη).
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και στο τέλος αφού τα πρώτα έχουν μαραθεί λίγο, ρίχνουμε το κρεμμύδι. Τα ρίχνουμε με αυτή τη σειρά γιατί η πιπεριά χρειάζεται περισσότερο χρόνο να μαγειρευτεί από το μανιτάρι που με τη σειρά του θέλει παραπάνω από το κρεμμύδι.
- Αφού κοκκινίσουν, ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την σάλτσα με λίγο νερό (1 με 1,5 ποτήρι) και τα μπαχαρικά.
- Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκκορα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σε 45-50 λεπτά το πολύ,το φαγητό είναι έτοιμο!